Ernesto Estrada, investigador de l'IFISC, triat Fellow de la Network Science Society

14 de juliol de 2023

Ernesto Estrada, investigador de l'IFISC (CSIC-UIB), ha estat triat Fellow per la prestigiosa Network Science Society (NetSci). Sent una de les sis persones triades en el període de 2023, les excepcionals contribucions del Dr. Estrada al camp de la ciència de xarxes i les seves aplicacions li han fet mereixedor d'aquesta distinció. 

Aquest reconeixement a la labor investigadora del Dr. Estrada se li atorga "per les seves significatives contribucions a la ciència de xarxes i les seves aplicacions, incloent-hi treballs seminals sobre xarxes geomètriques i espacials, teoria química de grafs, així com per la seva destacada labor editorial". L'anunci es va fer públic en la cerimònia de lliurament de premis durant la conferència NetSci 2023. 

El Fellowship Program de la Network Science Society reconeix als investigadors que han realitzat contribucions destacades i significatives a la recerca de les ciències de xarxes i a la comunitat de científics de xarxes. La distinció es concedeix cada any a un màxim de 7 membres de la comunitat en funció de les seves excepcionals contribucions individuals al llarg de la seva vida a qualsevol àrea de la recerca en ciència de xarxes i a la comunitat de científics de xarxes.


Ernesto Estrada és Professor de Recerca en l'IFISC (CSIC-UIB) des de 2021. Ha rebut diverses distincions acadèmiques, incloent-hi el Wolfson Research Merit Award de la Royal Society de Londres, Científic Destacat de l'Acadèmia Internacional de Química Matemàtica, triat Membre de l'Acadèmia Europaea, de l'Acadèmia Iberoamericana de Ciències, triat Fellow de la Society for Industrial and Applied Mathematics (SIAM) i triat Fellow del Institute of Mathematics and its Applications. És Editor Cap del Journal of Complex Networks, publicat per Oxford University Press (OUP) i membre del Consell Editorial de SIAM J. Appl. Math., Proc. Roy. Soc. A, Mathematics, entre altres. 

La seva recerca se centra en l'anàlisi matemàtica de xarxes, així com en les seves aplicacions a problemes infraestructurals, ecològics, socials i biològics. En aquestes àrees ha publicat més de 240 articles, 15 capítols de llibres, dos llibres publicats per OUP i un editat amb Springer. 


NetSci és una societat científica l'objectiu de la qual és reunir sota un mateix paraigua a una àmplia varietat d'investigadors i parts interessades amb un interès directe en la ciència de xarxes, des de la física a la informàtica, passant per la biologia, les ciències socials o l'economia.

La seva missió principal és dur a terme el tipus d'activitats que ajudarien a prosperar a la comunitat de la Ciència de Xarxes, com organitzar la reunió anual de Ciència de Xarxes, publicar i treballar per a atreure finançament per a aquest esforç.


 netsci-fellow


Aquesta web utilitza cookies per a la recollida de dades amb un propòsit estadístic. Si continues navegant, vol dir que acceptes la instal·lació de la cookie.


Més informació D'accord